Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi; ağız, çene ve yüz bölgelerindeki yumuşak ve sert dokuların konjenital (doğumsal) ve kazanılmış (edinsel) hastalıkları ile enfeksiyöz, travmatik ve her türlü patolojik nedenlerin yol açtığı estetik, fonksiyonel ve fonetik sorunların medikal ve cerrahi tedavisini gerçekleştiren tıbbi bir uğraş alanıdır.

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi AD, tüm yaş aralığındaki bireylerin ağız, diş ve çene bölgelerindeki sert ve yumuşak dokuların hastalıkları, yaralanmaları ve bozukluklarının düzeltilmesi için gerekli tanı ve tedavi yöntemlerini uygulamakla sorumludur.

Çalışma konuları kapsamı içinde;

Dişlerin normal ve cerrahi çekimleri,

Gömülü diş çekimleri,

Dental ve maksillofasiyal implant uygulamaları,

Çene kist ve tümörlerinin tanı ve tedavileri,

Preprotetik cerrahi operasyonlar,

Sinüs tabanı yükseltme işlemleri,

Kemik ogmentasyonları,

Travmatik diş ve destek doku yaralanmalarının tanısı, tedavisi ve uzun dönem takibi,

Çene kırıklarının konservatif ve cerrahi tedavileri,

Ortognatik cerrahi operasyonlar,

Çene eklemi hastalıklarının tedavileri sayılabilir.

Ana Bilim Dalının fiziki konumu, Sağlık Bilimler Üniversitesi Gülhane Külliyesi Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi binasında ikinci katta bulunmaktadır.

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi AD. Doktora Programı, doktora yeterliliklerine dayalı olarak güncel ve ileri düzeydeki bilgilere erişmiş, alanıyla ilgili özgün araştırma/proje planlayıp yürütebilecek ve bilimsel toplantılarda sunabilecek birikime sahip, bilgisini ve eğitimini hastalarına ve gelecek bilim insanlarına aktarabilen, etik değerlere sahip Ağız Diş ve Çene Cerrahisi doktorları yetiştirmeyi amaçlar.

Prof. Dr. Metin Şençimen

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi, Gülhane Külliyesi  Emrah Mah. 06018 Etlik, Keçiören, Ankara

Telefon: 0312 3046069

eposta : metin.sencimen@sbu.edu.tr

Ağız Diş Çene Cerrahisi Kliniği 1979 yılından 1996 yılına kadar bilim dalı olarak hizmet vermiş 1996 yılından itibaren de Anabilim Dalı olarak faaliyetine devam etmektedir. Kuruluşundan günümüze kadar sırasıyla Doç. Diş Tbp. Yb. Osman YÜCEL, Prof. Diş Tbp. Alb. Onur ŞENGÜN, Prof. Diş Tbp. Alb. Yılmaz GÜNAYDIN, Prof. Diş Tbp. Alb. Yavuz Sinan AYDINTUĞ ve Prof. Diş Tbp. Alb. Necdet DOĞAN Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmüşlerdir.

2017 yılında Gülhane Diş Hekimliği Fakültesinin kurulması ile birlikte Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde hizmete devam eden Ağız Diş Çene Cerrahisi AD. Başkanlığı’nı halen Prof. Dr. Metin ŞENÇİMEN yürütmektedir. 2020 yılı itibari ile 3 Profesör, 2 Doçent, 1 Doktor Öğretim Üyesi, 6 Uzman Diş Tabip ile hizmet vermektedir.