Analitik Kimya programı içeriğinde analitik hesaplamalar ve ilaç analizlerini kapsamaktadır. Bu iki içeriğe hem bilimsel araştırmalarda hem de klinik, endüstri gibi kuruluşlarda yapılan rutin analizlerde ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca Analitik Kimya programı kapsamında verilen yöntem geçerliliği; akreditasyon sürecinin elzem olduğu başta ilaç, tıbbi cihaz sektörleri olmak üzere analitik ve deneysel yöntemlerin kullanıldığı her alanda temel bilinmesi gereken süreçlerden biri olarak program kapsamında ayrıntılı bir şekilde verilmektedir. Bu programı açma amacımız; çağdaş eğitim almış, araştırma konusunda teknolojiyi takip eden Analitik Kimya'nın en çok kullanılan yöntemlerinden olan kromatografi, spektroskopi ve elektroanalitik kimya konularında ulusal ve uluslararası düzeyde bilgi ve iletişim yeteneğine sahip bireyler yetiştirmektir.

Ana Bilim Dalının fiziki konumu,

Ana Bilim Dalımız Ankara’da yerleşik olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Külliyesi'nde bulunmaktadır.

Ana Bilim Dalımızda;

Analitik Kimya'nın en çok kullanılan yöntemlerinden olan

- Kromatografi,

-  Spektroskopi,

- Elektroanalitik Kimya alanlarında analiz, validasyon ve gerçek numunelere uygulamalar konuları incelenmektedir. Ayrıca güncel ve yeni nesil analiz yöntemleri (hızlı tanı platformları (Kâğıt temelli, mikro kanal temelli) ve yaklaşımları üzerine çalışmalar yapılmaktadır.

Doç. Dr. Nurgül KARADAŞ BAKIRHAN

Analitik Kimya Ana Bilim Dalı Başkanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gülhane Külliyesi Emrah Mah. 06018 Etlik, Keçiören, Ankara

Telefon: 0312 304 60 73

E-posta: nurgulkaradas.bakirhan@sbu.edu.tr

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Gülhane Eczacılık Fakültesi, Bakanlar Kurulu'nun 17 Temmuz 2017 tarih ve 2017/10581 sayılı kararı ile kurularak Kuruluş Kararı 17 Ağustos 2017 tarih ve 30157 sayılı Resmî Gazetede yayımlanmıştır. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı 24 Eylül 2018 tarihinde eğitime başlamıştır. Ana bilim dalımız ise Fakültemizin kuruluşu ile lisans eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerine, 2023 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde lisansüstü eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır.