Günümüzde beslenmenin büyüme, gelişme, yaşam boyu sağlığın korunması, yaşam kalitesinin arttırılmasındaki önemi ve kronik hastalıkların tedavisindeki etkinliği anlaşıldıkça diyetisyenlere duyulan gereksinim artmış ve ülkemizde beslenme ve diyetetik bölümleri üniversite eğitiminde popüler ve en çok tercih edilen alanlardan biri haline gelmiştir.

Beslenme ve Diyetetik, besinleri nasıl tüketmemiz gerektiğini, daha iyi diyet seçimleri yaparak sağlığımızı nasıl en iyi hale getireceğimizi üzerinde çalışan bilim dalıdır. Besin ve beslenme bilgisinin sağlığı geliştirmek, hastalıkları önlemek veya en aza indirmek için uygulanması olarak da tanımlanmaktadır.

Bu doğrultuda amacımız, beslenme ve diyetetik alanında yüksek lisans eğitimi sonunda uzmanlaşmış mezunlar yetiştirmek ve aynı zamanda araştırma ve geliştirme hizmetleri ile, ulusal ve uluslararası platformda tanınan, katkı veren, değer gören ve tercih edilen bir bölüm olmaktır. Ayrıca, koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinin bir parçası olarak toplum sağlığı çalışmaları, proje ve yayınları yapmak, beslenme ve diyetetik bilim dalında referans olmak da önceliğimiz arasında yer almaktadır.

Anabilim Dalımız, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi binasında yer almaktadır. Ankara’nın en merkezi konumunda yer alıp, ulaşım araçları ile günün her saatinde, her yere rahatlıkla ulaşma imkanları mevcuttur.

Mezunlar, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında yönetici diyetisyen olarak, hastanelerde klinik diyetisyen ve yönetici diyetisyen olarak, 1. basamak sağlık hizmetlerinde toplum sağlığı diyetisyeni olarak, besin sanayinde, bireysel diyet danışma ve eğitim merkezlerinde çalışabilmekte ve/veya akademisyen olarak istihdam edilebilmektedir.

Doç.Dr. Nevra Koç

Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gülhane Külliyesi

Emrah Mah. 06018 Etlik, Keçiören, Ankara

Telefon: 0312 304 6191

e-posta : nevra.koc@sbu.edu.tr

“Beslenme ve Diyetetik” Yüksek Lisans Programı; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı olarak açılmış olup, ilk kez 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın kararı ile öğrenci alacaktır.