Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği alanında geniş ve güncel bilgiye sahip olan, bilimsel bir araştırma planlayabilen ve uygulayabilen, interdisipliner ekip yaklaşımını kavrayabilen ve kullanabilen, bir cerrahi hastasının perioperatif bakımını kapsamlı olarak planlayıp uygulayabilen, alanında bilimsel bir araştırma planlayabilen, uygulayabilen, elde ettiği verileri analiz ederek rapor edebilen, bu raporu ulusal düzeyde bir dergide yayınlayabilen ya da bilimsel bir toplantıda sunabilen bilgili, yeterli ve yetkin hemşireler yetiştirmektir.

Ana Bilim Dalımız Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Külliyesi'nde bulunmaktadır.

Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı’nın ana çalışma konularını, perioperatif hemşirelik bakım ilkeleri, sistemlere yönelik cerrahi girişimlerde hemşirelik bakımı,  transplantasyon hemşireliği, meme bakım hemşireliği, stoma ve yara bakım hemşireliği, acil hemşireliği, afet hemşireliği ve hemşirelik eğitimi oluşturmaktadır.

Prof. Dr. Emine İYİGÜN

Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gülhane Külliyesi

Emrah Mah. 06018 Etlik, Keçiören, Ankara

Telefon: 0312 304 39 07

eposta : emine.iyigun@sbu.edu.tr

Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı, 1985 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hemşirelik Yüksek Okulunda kurulmuştur. Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalının bünyesinde 1992 yılında Yüksek Lisans  ve 1989 yılında Doktora Programları açılmıştır. Ana bilim dalımız 2016 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Hemşirelik Yüksek Okulu ve 2017 yılında da Gülhane Hemşirelik Fakültesi bünyesinde lisans ve lisansüstü alanlarda eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmektedir.