Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti), doğumdan başlayarak çocukluk ve adölesan döneminin sonuna kadar geçen sürede ağız ve diş sağlığı ile ilgili problemleri inceleyen ve bunlara çözüm üreten bir bilim dalıdır. Diş sürme bozukluklarının takipleri ve önlenmesi, süt ve daimi dişlere çürükten koruyucu yöntemlerin uygulanması, süt dişlerinin ve daimi dişlerin çürüklerinin tedavisi, diş kayıpları sonucu oluşabilecek yer kayıplarının önüne geçmek için yer tutucu apareylerin yapılması, dişsiz doğan çocuklara çocuk protezlerinin uygulanması, acil travmatik yaralanmalar ve tedavileri ile özürlü ve engelli çocukların tedavileri Anabilim Dalımızda yapılmaktadır.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi Çocuk Diş Hekimliği AD. olarak görevimiz; kliniğimize başvuran hastalarımıza ağız ve diş sağlığının önemini belirtmek, koruyucu ve tedavi edici hizmetleri en iyi şekilde sunmaktır.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi Çocuk Diş Hekimliği AD, Gülhane Askeri Tıp Akademisi bünyesinde 1979 yılında Prof. Dr. Faik ÇOKPEKİN tarafından kurulmuştur. Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini 2003 yılına kadar Prof. Dr. Faik ÇOKPEKİN yürütmüştür. 2003 yılında bu görevi Prof. Dr. Erman AKBULUT’a devretmiştir. 2011 yılından 2017 yılına kadar ise Anabilim Dalı Başkanlığı görevini Prof. Dr. Feridun BAŞAK sürdürmüştür. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde hizmetine devam eden Çocuk Diş Hekimliği AD.’nın Başkanlığı’nı 2017 yılından itibaren Doç. Dr. Ceyhan ALTUN yürütmektedir. 2020 tarihinden itibaren bölüm başkanlığı görevi Dr.Öğr.Üyesi Cenkhan BAL tarafından devam ettirilmektedir. 2020 itibari ile Çocuk Diş Hekimliği AD.’da 3 öğretim üyesi, 2 uzman diş hekimi ve 2 araştırma görevlisi ile hizmet vermektedir. Çocuk Diş Hekimliği AD. olarak öğrencilerimize en iyi eğitimi ve hastalarımıza da en iyi hizmeti vermekten; bilimsel çalışmalarımızla da ulusal ve uluslararası camiada saygın bir yer edinmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz.