Ebelik Anabilim Dalı bünyesinde yer alan lisansüstü programlarımızın amacı; ebelik bilgisi zenginleşmiş, mesleki uygulamalarını ebelik felsefesi, etik değerler ve kanıt temelli bilimin rehberliğine dayandıran, güçlü eğitim ve liderlik becerilerine sahip, toplumsal gelişime ve ebelik mesleğinin güçlenmesine katkı sağlayacak proje ve araştırmalar yapabilen ve çalıştığı her alanda fark yaratmayı hedefleyen uzman ebeler ve ebe eğitimciler yetiştirmektir.

Ana Bilim Dalının fiziki konumu

Ana Bilim Dalımız Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Külliyesi'nde bulunmaktadır.

ABD çalışma konuları

Ebelik Anabilim dalında;  ebelik hizmetlerinin güçlendirilmesi, ebelik kavram ve kuramlarının geliştirilmesi, ebelik eğitiminde yenilikçi teknolojiler ve ebelik hizmetlerinin yönetimi konularının yanısıra, gebelik, doğum ve doğum sonrası dönem ebelik bakımı, riskli gebelik ve doğumlarda ebelik yaklaşımları, kadın sağlığını koruma ve geliştirme, yenidoğan, aile ve toplum sağlığı, cinsellik ve üreme sağlığı, istenmeyen gebeliklerin önlenmesi, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, gebelik ve doğumda pelvik tabanın korunması, jinekolojik kanserlerin önlenmesi ve erken tespiti konularında çalışmalar yapılmaktadır.
Bölümümüzde bulunan ebelik uygulama laboratuvarı, öğrencilerimizin çeşitli simülasyonlarla mesleki becerileri pekiştirmesini desteklemektedir.

Doç. Dr. Nazan KARAHAN
Ebelik Ana Bilim Dalı Başkanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gülhane Külliyesi Emrah Mah. 06018 Etlik, Keçiören, Ankara

Telefon: 0312 304 6106

E posta : nazan.karahan@sbu.edu.tr

Anabilim Dalımız 2020 yılında Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde kurulmuş olup, 2020- 2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı itibari ile öğrenci alımına başlamıştır.