Farmakognozi, doğal kaynaklar (bitkiler, hayvanlar, deniz canlıları ve mikroorganizmalar) kullanılarak elde edilen ilaç hammadde ve etkin maddelerinin kimyasal olarak tanımlanmasını ve olası biyolojik etkilerini araştıran bir bilim dalıdır. Anabilim dalımız lisansüstü programında, ülkemizin doğal zenginliklerinden faydalanarak ilaç potansiyeli olan kaynakların tespit edilmesi ve bu kaynaklardan saf bileşiklerin izolasyonu, yapı tayinleri ve biyolojik aktivitelerinin tespit edilmesi hedeflenmektedir.

Farmakognozi Lisansüstü Programları, 1988 yılından itibaren Gülhane Askeri Tıp Akademisi Eczacılık Bilimleri Merkezi ve 2019 yılında itibaren de Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eczacılık Fakültesi yapısında yer alan Farmakognozi Ana Bilim Dalı sorumluluğunda sürdürülmektedir.

Prof.Dr. Yalçın ÖZKAN

Farmakognozi Ana Bilim Dalı Başkanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gülhane Külliyesi Emrah Mah. 06018 Etlik, Keçiören, Ankara

Telefon: 0312 304 60 73