Farmakoloji; İlaçlarla biyolojik sistemler arasındaki ilişkiyi, ilaçların etkilerini ve tedavide kullanım biçimlerini inceleyen; yeni ilaçların geliştirilmesi, klinik öncesi ve klinik denemelerle kullanıma uygun hale getirilmesi, kullanım sürecinde izlenmesi, yeni geliştirilen ve/veya kullanılmakta olan ilaçların etkilerinin, istenmeyen yan toksik etkilerin mekanizmalarının aydınlatılması, özellikle ilaçları metabolize eden enzimler bakımından ırksal ve bireysel farklılıkların belirlenmesi, farmakogenetik, farmakogenomik ve farmakoepidemiyolojik değerlendirmelerin gerçekleştirilmesi, ilaç-ilaç ve ilaç-besin etkileşimlerinin belirlenmesi gibi konular üzerinde çalışmalar yapan bilim alanıdır.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Gülhane Eczacılık Fakültesi, Bakanlar Kurulu'nun 17 Temmuz 2017 tarih ve 2017/10581 sayılı kararı ile kurulmuştur.
Gülhane Eczacılık Fakültesi Kuruluş Kararı 17 Ağustos 2017 tarih ve 30157 sayılı Resmî Gazetede yayımlanmıştır.
Gülhane Eczacılık Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı faaliyetleri 24 Eylül 2018 tarihinde başlamıştır.