Farmasötik Kimya Yüksek Lisans Programı; ilaç olarak kullanılabilecek biyoaktif moleküllerin tasarımı, sentezi, aletli analitik metotlar ile tayinlerini gerçekleştirilmesi için gerekli teorik ve pratik eğitimlerin verildiği bir programdır. Farmasötik Kimya programı; güncel yaklaşımlar ile ilaç sektörü için gerekli nitelikli uzman eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla yoğun bir teorik içeriği güncel teknolojiye sahip analiz sistemleri sayesinde uygulamalı yaklaşımla daha hızlı bir şekilde sunmaktır.

Ana Bilim Dalımız Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Külliyesi'nde bulunmaktadır.

Ana Bilim Dalımızda;

İlaç olarak kullanılabilecek yeni tip tedavi edici moleküllerin sentezi, yapısal karakterizasyonları, biyolojik aktivitelerinin incelenmesi gibi konular incelenmektedir.

Ayrıca biyo-esinlenilmiş malzemelerin hazırlanması, mekanizmalarının aydınlatılması ve çeşitli uygulamaları gerçekleştirilmektedir.

Farmasötik Kimya Lisansüstü Programları, 1988 yılından itibaren Gülhane Askeri Tıp Akademisi Eczacılık Bilimleri Merkezi, 2016 yılından itibaren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü Gülhane Eczacılık Bilimleri Merkezi ve 2018 yılında itibaren de Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eczacılık Fakültesi yapısında yer alan Farmasötik Kimya Ana Bilim Dalı sorumluluğunda sürdürülmektedir.

Dr. Öğr. Üyesi Hakan ERDOĞAN
Farmasötik Kimya Ana Bilim Dalı Başkanı
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gülhane Külliyesi
Emrah Mah. 06018 Etlik, Keçiören, Ankara