Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Farmasötik Mikrobiyoloji Doktora Programı

Güncelleme : 07.06.2022
Programın Yeterlilik Düzeyi

Farmasötik Mikrobiyoloji Doktora Programı; Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi’ne (TYYÇ) göre Sağlık Temel Alanı’nda yer almaktadır. Ayrıca, “Avrupa Yükseköğretim Alanı Yeterlilikler Çerçevesi’ne göre (QF-EHEA) 3. grup ve ‘Yaşam Boyu Öğrenim için Avrupa Yeterlikler Çerçevesi’ne (EQF-LLL) göre 8. düzeydir. 

Programın Amacı

Farmasötik Mikrobiyoloji Doktora programı, temel mikrobiyoloji bilgileri zenginleşmiş, mikrobiyoloji laboratuvarında araştırma deneyimi kazanmış, etik kurallar çerçevesinde bilimsel proje planlayan, makale ve tez yazabilen, bilimsel farkındalığı yüksek alanında doktoralı mezunlar vermeyi amaçlamaktadır. 

Programın Eğitim Türü

Tam zamanlı

Programın Öğrenim Dili

Türkçe

Kazanılan Derece

Programı bitirenlere “Doktor Eczacı“ unvanı verilir.

Programın Öğrenim Süresi ve Süreçleri

Öğrenim süresi 8 yarıyıldır.

Programdan mezun olabilmek için, toplam yirmi bir krediden ve bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS’den az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışmasının başarıyla tamamlanması gereklidir. Derslerin ve tezin değerlendirilmesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin ilgili hükümleri doğrultusunda gerçekleştirilir. 

Programa Başvuru, Kayıtlar ve Yatay Geçişle Öğrenci Kabulü

Farmasötik Mikrobiyoloji Doktora Programına başvuru, kayıt ve yatay geçiş işlemleri hakkında gerekli güncel bilgiler Sağlık Bilimleri Üniversitesi genel ağ sayfasında yer alan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde yer almaktadır.

Mezunlar İçin İş ve Akademik Kariyer İmkânları

Mezunlar; ilaç sanayii, hastaneler, üniversiteler ve endüstriyel alanda çalışama yeteneğine sahip olacaktır.

Güncelleme : 07.06.2022
  • Farmasötik Mikrobiyoloji alanında ileri düzeyde ve güncel bilgi sahibi olur.
  • Etik kurallar çerçevesinde araştırma ilkelerini öğrenir, sonuçların istatistiksel olarak değerlendirmesini yapar, bütünlük içinde sunulmasını öğrenir.
  • Farmasötik Mikrobiyoloji alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimleri öğrenir, kullanır ve geliştirir.
  • Eczacılık mesleğinin Farmasötik Mikrobiyoloji alanı ile ilgili uluslararası güncel konularını takip eder, öğrenir, gelişmeleri yorumlar ve tartışır.
  • Mevcut bir sorunu tanımlar, verilen anahtar kelimelerden hareketle ilgili kaynaklara ulaşıp bireysel veya grup halinde bu sorunun çözümü için çözüm yolu sunmayı öğrenir, çözüm yolunu bilimsel düşünce basamaklarına uygun şekilde laboratuvar şartlarında deneyler yaparak dener ve yorumlar. Elde ettiği sonuçları ulusal ya da uluslararası dergilerde yayınlar.
  • Güncel literatürü ve mevzuatı takip edebilir.
  • Bilimsel araştırmalar için gerekli temel yöntemleri uluslararası standartlara göre uygulamayı ve gerekli cihazların kullanımını öğrenir. Araştırmanın her aşamasında zamanını dengeli kullanma ve planlama alışkanlığı kazanır.