Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisansüstü programlarının temel hedefi fizyoterapi ve rehabilitasyonu lisansüstü seviyede bilecek; bilgileri geliştirecek, kanıta dayalı uygulamaları takip edecek, bilgiyi toplayıp analiz edecek ve eleştirecek; alanı ile ilgili değerlendirme ve tedavi yöntemlerini klinik ve akademik çalışmalarda kullanacak; bilimsel araştırmalar için hipotez kuracak, çalışmanın gerçekleştirilmesi için uygun araştırma yöntemlerini belirleyecek, projeler planlayacak ve projelerde görev alacak, klinik deneyim ile akademik bilgiyi birleştirecek, öğrenim ihtiyaç ve hedeflerini tanımlayacak, fizyoterapi alanında üretecek, planlayacak ve uygulayacak hayat boyu öğrenmeyi hedefleyecek alanında uzman bir fizyoterapist yetiştirmektir. Ayrıca, fizyoterapi ve rehabilitasyon alanındaki bilgiyi toplum yararına ve toplumun sağlığını geliştirici ulusal ve uluslararası düzeyde politikalar üretmek için kullanmak, araştırma ve projeleri planlamak, etkin ve kısa süreli sonuç verecek tedavi yöntemlerini uygulama ve anlatabilme yetisi kazandırmak bu programın diğer hedefleri arasındadır.

Ana Bilim Dalımız Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Külliyesi'nde bulunmaktadır.

ABD çalışma konuları;

Ortopedik rehabilitasyon, sporcu sağlığı, nörolojik rehabilitasyon, pediatrik rehabilitasyon, kardiyopulmoner rehabilitasyon başta olmak üzere farklı çalışma alanlarında klinik ve akademik çalışmalar yapılmaktadır.

Prof. Dr. Necmiye ÜN YILDIRIM

Ana Bilim Dalı Başkanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gülhane Külliyesi Emrah Mah. 06018 Etlik, Keçiören, Ankara

Telefon: 0312 304 61 61

eposta : necmiyeun.yildirim@sbu.edu.tr

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisansüstü programları 2021-2022 güz döneminden itibaren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesi bünyesinde yer alan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı'nda yürütülecektir.