Hemşirelik Esasları lisansüstü programın amacı; sağlığının korunması geliştirilmesi, hastalıkların tedavisi ve rehabilitasyon süreçlerinde bireyin, ailenin ve toplumun sağlık bakım gereksinimlerini  kanıta dayalı hemşirelik uygulamalarıyla gerçekleştiren, bilimsel, teknolojik ve güncel uygulamaları takip eden, eleştirel düşünme, problem çözme ve karar verme becerileri gelişmiş, yaşam boyu öğrenmeyi benimsemiş, mesleki etik değerlere sahip hemşireler yetiştirmektir.

Ana Bilim Dalımız Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Külliyesi'nde bulunmaktadır.

Doç. Dr. Tülay BAŞAK

Hemşirelik Esasları Ana Bilim Dalı Başkanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gülhane Külliyesi Emrah Mah. 06018 Etlik, Keçiören, Ankara

Telefon: 0312 304 39 51

Eposta : tulay.basak@sbu.edu.tr

ABD çalışma konuları;

·         Hemşirelik bakımı

·         Hemşirelik süreci

·         Hemşirelikte simülasyona dayalı eğitim

·         Hemşirelikte etik ve değerler

·         Hemşirelik model ve kuramları

·          Hemşirelikte profesyonelleşme

·         Hemşirelik bilişimi ve bilişim teknolojileri

·         Kanıta dayalı hemşirelik uygulamaları ve hemşirelik eğitimi

·         Rehabilitasyon hemşireliği

·         Yara bakımı

Hemşirelik Esasları Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı 1993 yılında; Doktora Programı ise 1996 yılında başlamıştır.  Kuruluşundan günümüze kadar sırasıyla Yrd.Doç.Dr.Sağ.Yb. Huriye VURAL (Emekli), Doç.Dr.Sağ.Kd.Alb. Şenay UZUN (Emekli) ve Doç.Dr.Sağ.Kd.Alb. Özlem ASLAN (Emekli) Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmüşlerdir. Şu an Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini, Doç.Dr. Tülay BAŞAK yürütmektedir. 2017 yılı itibari ile 1 Doçent, 1 Dr. Öğr. Üyesi ile lisans ve lisansüstü eğitim hizmetleri devam ettirmektedir.