Histoloji ve Embriyoloji Bilim dalı normal hücre, doku ve organ mikroskobik yapısını, doku ve organların birbiri ile ilişkisini, embriyonun gelişim süreçlerini inceleyen bir anabilim dalıdır. Teorik dersler ile birlikte uygulamalı dersler ve

laboratuar çalışmaları yapılmaktadır. Hücre biyolojisi, genel ve özel histoloji ve embriyoloji alanlarında bilgi birikimi ve pratik uygulama becerisinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Külliyesinde Gülhane Tıp Fakültesinin Dekanlık binasında bulunmaktadır. Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı şu anda sinirbilim ve ortopedik implantların kemikleşme üzerine etkileri konularında projeler hazırlamakta ve yürütmektedir.

Prof.Dr. Barış BAYKAL

Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi, Gülhane Külliyesi Emrah Mah.

06018 Etlik, Keçiören, Ankara

Telefon: 0312 304 3520

eposta : baris.baykal@sbu.edu.tr

Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı 1980 de Anatomi Anabilim Dalı ile birlikte Morfoloji Anabilim Dalı olarak kurulmuştur. Yüksek öğretim kurumunun düzenlemesi ile 1994 yılında Histoloji ve Embriyoloji Dalına dönüştürülmüştür. 2016 yılı ağustos ayında Gülhane Askeri Tıp Akademisi Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne devr olarak Gülhane Tıp Fakültesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı ışık, elektron ve floresan mikroskopi laboratuvarları ile eğitim ve araştırma faaliyetlerini yürütmektedir. Gülhane Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalında bazı öğretim üyeleri aynı zamanda Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Merkezinde embriyolog olarak hizmet vermektedir.