Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü İç Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı lisansüstü programı ile iç hastalıkları hemşireliği alanında kazandığı bilgiyi uygulamaya yansıtabilen, etik ilkeleri gözeterek araştırma yapabilen, sonuçları uygulama alanındaki sorunların çözümünde kullanabilen ve ulusal/uluslararası düzeyde paylaşabilen, mesleki çalışmaları ile hemşireliğin gelişimine katkı sağlayan, kişisel gelişim ve yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimsemiş, toplum sağlığı ve mesleki sorunlara duyarlı uzman ve lider hemşireler yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Ana Bilim Dalımız Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Külliyesi içinde bulunmaktadır.

İç Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı’nın çalışma konuları;

sistemlere yönelik hemşirelik bakımı, hastalıkların semptom yönetimi, hemşirelik süreci uygulamaları, özel dal hemşireliği, kronik hastalıkların rehabilitasyonu ve İç hastalıkları hemşireliğine yönelik kanıta dayalı uygulamalarıdır.

Prof.Dr. Fatma İlknur ÇINAR

İç Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gülhane Külliyesi Emrah Mah. 06018 Etlik, Keçiören, Ankara

Telefon: 0312 304 39 55

Eposta : fatmailknur.cinar@sbu.edu.tr

İç Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı (ABD), 1985 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hemşirelik Yüksekokulu’nun açılışı ile birlikte bilim dalı olarak eğitim faaliyetlerine başlamıştır. Kuruluşundan günümüze kadar sırasıyla Prof.Dr.Sağ.Kd.Alb. Nalan AKBAYRAK (Emekli), Doç.Dr.Sağ.Kd.Alb. Nuran TOSUN (Emekli), Doç.Dr.Sağ.Kd.Alb. Hatice SÜTÇÜ ÇİÇEK (Emekli) ve Doç.Dr. Seher Belgüzar KARA (Emekli) Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmüşlerdir. Halen Anabilim Dalı Başkanlığı görevini Prof.Dr. Fatma İlknur ÇINAR yürütmektedir. Ana Bilim Dalında, 1 Profesör1 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi ile lisans ve lisansüstü eğitim hizmetleri devam ettirilmektedir. İç Hastalıkları Hemşireliği ABD Yüksek Lisans Programı 1993 yılında; Doktora Programı ise 1996 yılında başlatılmıştır. Şu ana kadar İç Hastalıkları Hemşireliği bünyesinde 24 yüksek lisans öğrencisi, 12 doktora öğrencisi mezun olmuştur. Halen 19 yüksek lisans ve 14 doktora öğrencisi ile lisansüstü eğitim faaliyetlerine devam edilmektedir.