Ortodonti; latince düzgün diş anlamına gelmektedir. Diş ve çene yapılarında meydana gelen bozuklukların teşhisi, tedavisi ve önlenmesini amaçlayan bir diş hekimliği dalıdır. Hastalarımıza güzel bir yüz estetiği kazandırmak, sağlıklı bir çiğneme ve konuşma için gerekli olan diş ve çene yapısını elde etmek kliniğimizin temel hedefleri arasındadır. Ayrıca ortodonti alanında güncel bilgi, beceriye sahip doktor ve uzman diş hekimleri yetiştirmek bu programın konuları arasındadır.

Ana Bilim Dalımız Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Külliyesi'nde bulunmaktadır.

Bölümümüzde bulunan; 8 adet tam donanımlı diş hekimi üniti ve ortodontik laboratuvar , projeksiyon cihazı ve fotoğraf makinesi, ortak kullanılan üç boyutlu yazıcı ve ağız içi tarayıcı, sefalometrik ve cerrahi planlama ve şeffaf plak tedavisi planlama yazılımı içeren bilgisayar sayesinde güncel ortodontik ve ortopedik tedaviler uygulanmaktadır.

Doç. Dr. Serkan Görgülü

Ortodonti Ana Bilim Dalı Başkanı
Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi , Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Gülhane Külliyesi Emrah Mah. 06018 Etlik, Keçiören, Ankara
Telefon: 0312 304 6026

eposta : serkan.gorgulu@sbu.edu.tr

Gülhane Ortodonti Anabilim Dalı 7 Şubat 1966 yılında , Doç. Dr. Hasip ALTINSEL tarafından kurulmuş, günümüze kadar 60 üzerinde ortodontist yetiştirilmiş ve akademik bünyemize 17 öğretim üyesi kazandırılmıştır.
GATA Ortodonti Anabilim Dalı Başkanlığı günümüze kadar sırasıyla; Doç. Diş.Tbp.Kd.Alb. Hasip ALTINSEL, Prof. Diş.Tbp.Kd.Alb. Ertuğrul ERDOĞAN, Prof. Diş.Tbp.Tuğg. Yalçın IŞIMER, Prof. Dz.Diş.Tbp.Kd.Alb. Deniz SAĞDIÇ, Prof.Diş Tbp.Kd.Alb. Osman BENGİ, Prof.Diş.Tbp.Kd.Alb.Tuncer ÖZEN, Doç.Dz.Diş Tbp.Alb. Serkan GÖRGÜLÜ tarafından yürütülmüştür.
2017 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi’nin kurulması ile birlikte Doç.Dr. Serkan GÖRGÜLÜ Anabilim Dalı Başkanı olarak görevlendirilmiştir.