Çocuk Ortopedisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Güncelleme : 23.02.2024
Programın Yeterlilik Düzeyi

Çocuk ortopedisi alanındaki temel bilgi, kavram ve mevcut teorileri kavrayabilir.

Çocuk ortopedisi uygulamalarında laboratuvarının nasıl işlemesi gerektiğini idrak edebilir.

Çocuk ortopedisi cerrahisinde kullanılan yöntemleri sıralayabilir ve uygulayabilir.

Çocuk ortopedisi konservatif tedavilerinde kullanılan yöntemleri sıralayabilir ve uygulayabilir.

Çocuk ortopedisi konusunda sağlık hizmetlerinin yönetim ve organizasyonunu sağlayabilir.

Çocuk ortopedisi ile ilgili ulusal ve uluslararası gelişmeleri, küresel bir bakış açısıyla izleyip değerlendirebilir.

Mevcut teknoloji ve bilimsel gelişmeler doğrultusunda Çocuk ortopedisi hizmetlerinin belirlenmesinde  görev alabilir.

Çocuk ortopedisi ile ilgili bir araştırmayı tasarlayabilir, uygulayabilir ve araştırma sonuçlarına dayalı akademik bir makale yazabilir.

Programın Amacı

Başta hastaneler olmak üzere, diğer sağlık kuruluşları çalışabilecek, bilgi ve tecrübe yönünden yeterli ve nitelikli ara elemanlar yetiştirmek.

Programın Eğitim Türü

Yüz yüze eğitim

Programın Öğrenim Dili

Kazanılan Derece

Programı bitirenlere Yüksek Lisans diploması ve "Bilim Uzmanı" unvanı verilir.

Programın Öğrenim Süresi ve Süreçleri

Doktora programının süresi iki yıldır.

Programa Başvuru, Kayıtlar ve Yatay Geçişle Öğrenci Kabulü

Çocuk ortopedisi doktora programına, S.B.Ü. Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü Başvuru Koşullarını sağlayan adaylar kabul edilir.

Mezunlar İçin İş ve Akademik Kariyer İmkânları

Sağlık kuruluşları