Periodontoloji, dişleri çevreleyen sert ve yumuşak dokuların anatomik ve histolojik yapısını inceleyen, hastalıkların oluşum, etiyoloji ve patolojilerini araştıran ve bu hastalıkların tedavisi için gerekli uygulamaları yapan bir anabilim dalıdır. Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi, Periodontoloji AD’da poliklinik ve ameliyathane hizmetlerinin yanında birçok öğrenciye doktora ve uzmanlık eğitiminin verilmiş ve lisansüstü seviyede çok sayıda akademisyen ve uzman diş hekimi yetiştirilmiştir. Periodontoloji doktora programı; öğrencilere periodontal dokuların anatomisi, fizyolojisi ve histolojisinin yanında periodontal hastalıkların patogenezi ve mikrobiyolojisini içeren bilgileri, periodontal cerrahi ve cerrahi olmayan tedavi yöntemlerinin içerdiği bilgileri öğretmeyi ve periodontoloji alanında araştırma yapabilme yeteneğine sahip periodontolog yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi, Periodontoloji AD iki poliklinik odası, 1 öğretim üyesi poliklinik odası, 1 lokal ameliyathanesi bulunan, ultrasonik cihazlar, airflow cihazı, elekrokoter, fizyodispenser ve piezosurgery gibi tedavide kullanılan aletlerin yanında, araştırma amaçlı periotron, -80 C li buzdolabı gibi önemli cihazların da bulunduğu bir kliniktir. Ankara’nın Keçiören semtinde toplu ulaşım araçları ile rahat ulaşılabilecek konumda bulunan Periodontoloji AD nın çalışma konuları arasında diş yüzey temizliği ve kök yüzey düzleştirme işlemleri, lokal antibiyotik uygulamaları, cerrahi periodontal işlemler (gingivektomi, flap operasyonları, yumuşak ve sert doku augmentasyon işlemleri, implant uygulamaları, sinüs lift işlemleri) gibi uygulamalar yer almaktadır.

Prof. Dr. Hülya TOKER

Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gülhane Külliyesi Emrah

Mah. 06018 Etlik, Keçiören, Ankara