Ana Bilim Dalı hakkında kısa bilgi ve lisansüstü program genel amaçları,

Ana Bilim Dalının fiziki konumu, Sağlık Bilimler Üniversitesi Gülhane Külliyesi Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi binasında birinci katta bulunmaktadır.

ABD çalışma konuları Anabilim dalımızda, Sabit ve hareketli protez uygulamaları, implant destekli sabit ve hareketli restorasyonlar, TME düzensizliklerinin tedavisi, maksillofasiyal protez uygulamaları, dijital protetik uygulamalar ve CAD/CAM sistemleri konularında, güncel bilgiler üzerinden teorik ve uygulamalı eğitim verilmektedir.

Protetik Diş Tedavisi Doktora Programı, doktora yeterliliklerine dayalı olarak protetik diş tedavisi güncel ve ileri düzeydeki bilgilere erişmiş, alanıyla ilgili özgün araştırma/proje planlayıp yürütebilecek, bilimsel toplantılarda sunabilecek düzeyde, alanının ilişkide olduğu disiplinler arası etkileşimi oluşturabilecek ve bu kazandıklarını hastalarına ve gelecek bilim insanlarına aktarabilen, etik değerlere sahip Protetik Diş Tedavisi Doktorları yetiştirmeyi amaçlar.

Bu programdan mezun olanlar tüm özel kuruluşlar ve kamu kurumlarında hastalara Protetik Diş Tedavisi hizmeti verebilir. Tüm üniversitelerin Protetik Diş Tedavisi anabilim dallarında öğretim elemanı olarak istihdam edilebilir ve akademik kadrolarında yer alabilirler. Yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli bilimsel araştırma kurum ve kuruluşlarında çalışma imkânları bulabilirler.

Prof.Dr.O.Cumhur SİPAHİ Ana Bilim Dalı Başkanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gülhane Külliyesi Emrah Mah. 06018 Etlik, Keçiören, Ankara

Telefon: 0312 304 6054

eposta : cumhur.sipahi@sbu.edu.tr

Anabilim dalımızın kökleri 1946 yılında Gülhane bünyesinde kurulan Odontoloji Enstitüsüne uzanmaktadır. Odontoloji Enstitüsü, 1983 yılında Diş Hekimliği Bilimleri Merkezine dönüştürülmüş ve Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü altında çalışmalarını sürdürmüştür. 2017 tarihinde ise Diş Hekimliği Bilimleri Merkezi, Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi olarak yeniden yapılandırılmıştır. 1979 yılından bu yana Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda sırası ile Doç. Dr. Muzaffer ERSOY (1979-1984), Prof. Dr. Tanju AKBAY (1984-1997), Prof. Dr. Bedri BEYDEMİR (1997-2006) ve Doç.Dr. Jülide ÖZEN (2006-2010) başkanlık görevinde bulunmuşlardır. Başkanlık görevini 2010 yılından bu yana Prof. Dr. Cumhur SİPAHİ yürütmektedir.