Psikiyatri Hemşireliği Ana Bilim Dalı (ABD) Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Hemşirelik Fakültesi bünyesinde yer alan on ana bilim dalından biri olarak lisans ve lisansüstü alanlarda faaliyet yürütmektedir.

Ana Bilim Dalımız Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Külliyesi’nde bulunmaktadır.

Bölümümüzde;

·                            Psikiyatri hemşireliği lisans ve lisansüstü müfredatı

·                            Bilimsel araştırmalar

·                            Akademik danışmanlık

·                            Birey ve grup danışmanlığı

·                            Çeşitli bilimsel etkinlikler (panel, kurs vs.)

·                            Simülasyon tekniği ile iletişim becerileri eğitimi konuları ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir.

Doç. Dr. Emine ÖKSÜZ

Psikiyatri Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Hemşirelik Fakültesi, Gülhane Külliyesi Emrah Mah. 06018 Etlik, Keçiören, Ankara

Telefon: 0312 304 3948

Eposta: emine.oksuz@sbu.edu.tr

Psikiyatri Hemşireliği ABD, 1985 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hemşirelik Yüksekokulu’nun açılışı ile birlikte bilim dalı olarak eğitim faaliyetlerine başlamıştır. 1993 yılında yüksek lisans, 1996 yılında doktora programına başlayan Psikiyatri Hemşireliği ABD, bugüne kadar 14 yüksek lisans, 8 doktora öğrencisi mezun etmiş, hali hazırda da lisans eğitiminin yanı sıra lisansüstü eğitime devam etmektedir. Kuruluşundan günümüze kadar Bilim Dalı Başkanlığı görevi sırası ile Doç.Dr. Veliye Van DERMEER, Doç.Dr.Sağ.Kd.Alb. Fahriye OFLAZ (Emekli), Doç.Dr.Sağ.Kd.Alb. Meral DEMİRALP (Emekli), Doç.Dr.Sağ.Kd.Alb. Celale Tangül ÖZCAN (Emekli) tarafından yürütülmüştür. Psikiyatri Hemşireliği ABD Başkanlığı görevi 2016-2020 yılları arasında Doç.Dr. Çiğdem YÜKSEL tarafından yürütülmüş olup, Aralık 2020’den itibaren Doç.Dr. Emine ÖKSÜZ tarafından sürdürülmektedir.