Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı, diş yapılarının gelişimsel ve kazanılmış hastalıkları nedeniyle görülebilen form ve şekil bozukluklarını restore etmek, dişin fonksiyon ve estetiğini yeniden kazandırmak ve koruyucu diş hekimliği prensiplerini uygulama sorumluluğunu üstlenmektedir. Diş sert doku hastalıklarının önlenmesine yönelik çalışmalar günümüz toplumlarında giderek artan bir önem taşımaktadır. Anabilim Dalımızda, erişkinlerde, çeşitli nedenlerle (çürük, aşınma, renklenmeler, yapısal kayıplar v.b.) diş sert dokularında oluşabilen bozuklukların teşhis ve tedavileri güncel bilgi ve teknolojileri kullanarak yapılmaktadır. Ayrıca estetik diş hekimliğindeki güncel bilgi ve beceriler de (beyazlatma, kompozit-porselen venerler, inley-onley yapımı) Anabilim dalımız tedavi prosedürleri arasında yer almaktadır. Estetik değeri olduğu kadar genel sağlık üzerinde de etkisi olan diş sağlığı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi, yönlendirilmesi, gerekli tedavilerin uygulanması ve böylece toplumun yaşam kalitesinin artırılması temel amacımızdır.

Prof. Dr. Serpil KARAOĞLANOĞLU

Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Başkanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı

Mah. 06018 Etlik, Keçiören, Ankara

Telefon: 0312 304 6033

eposta : serpil.karaoglanoglu@sbu.edu.tr

GATA Diş Hekimliği Bilmleri Merkezi bünyesinde Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim dalı, 1979 yılında kuruldu. 1983 yılına kadar Doç. Dr. Erkan BARIN’ın başkanlığında faaliyetine devam etti. 1983 yılından sonra Doç. Dr. Servet HARPUTLUOĞLU başkanlığında eğitime devam edildi. 1996 yılında Diş Hastalıkları ve Tedavisi Bilim Dalı, Anabilim Dalı oldu. 1998-2011 tarihleri arasında Prof. Dr. Veli ASLANALP Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü. 2011-2015 tarihleri arasında Prof. Dr. Y. Meriç TUNCA AD. başkanlığını yapmışlardır. Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim dalı altında faaliyetini sürdüren Restoratif Diş Tedavisi anabilim dalı 2015 yılında ayrılarak Restoratif Diş Tedavisi Anabilim dalı olarak faaliyetlerine başlamıştır. 2015-2018 yılları arasında Doç. Dr. Fulya TOKSOY TOPÇU anabilim dalı başkanı olarak görev almıştır. 2018 yılından bu yana Prof. Dr. Serpil Karaoğlanoğlu SBÜ Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi, Restoratif Diş Tedavisi AD. başkanlığı görevini sürdürmektedir.