Sağlık ve sağlık hizmetleri insan ve toplum hayatında önemli bir yere sahiptir. Birçok ülke ekonomik kaynaklarının giderek artan bir payını sağlık hizmetleri üretimi ve tüketimine tahsis etme zorunluluğu ile karşı karşıyadır. Bir yandan sağlık hizmetlerinin karmaşık ve sürekli değişen yapısı, diğer yandan sağlık teknolojisindeki hızlı değişim, hızlı nüfus artışı, nüfusun giderek yaşlanması, değişik alanlarda yüksek düzeyde eğitim görmüş uzmanlara duyulan ihtiyaç ve hizmeti kullananların daha iyi hizmet talebinde bulunması gibi nedenlerle üretilen hizmetlerin maliyetinin artması ve sağlık hizmetlerinin verimli, etkili, hakkaniyetli ve ulaşılabilir olarak herkese, her zaman ve her yerde sunulmasının bir ihtiyaç olması gibi nedenler sağlık sektörünün profesyonel olarak yönetilmesi gereğini zorunlu hale getirmiştir.

Sağlık Yönetimi Anabilim Dalı bünyesinde yer alan lisansüstü programlarımızın amacı, öğrenciye bağımsız araştırma yapma, bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni çıkarımlara ulaşmak için gerekli adımları belirleme yeteneği kazandırmaktır. Ayrıca Sağlık Yönetimi biliminin tüm kavram ve metotlarını kavrayabilmiş, her türlü sağlık kurum ve kuruluşunun, yönetimi, işletilmesi, Türkiye’nin sağlık altyapısının tanımlanması ve geliştirilmesine yönelik ulusal veya uluslararası araştırılmaları, planlama, yürütme ve değerlendirme konularında profesyonel insan gücü yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Ana Bilim Dalının fiziki konumu,

Ana Bilim Dalımız Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Külliyesi'nde bulunmaktadır. Eğitim öğretim faaliyetleri Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi binasında yer alan fiziki imkanlarından yararlanılarak yürütülmektedir.

ABD çalışma konuları;

Sağlık Yönetimi Anabilim Dalı,

·         Sağlık Politikası,

·         Sağlık Ekonomisi,

·         Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetim,

·         Sağlık Hizmetleri Yönetimi,

·         Sağlık Bilişimi,

·         Sağlık Hizmetlerinde Kalite

·         Sağlık Hizmetlerinde Maliyet Yönetimi alanlarında çalışmaktadır.

Prof. Dr. Türkan YILDIRIM

Sağlık Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi, Gülhane Külliyesi Emrah Mah. 06018 Etlik, Keçiören, Ankara

Telefon: 0312 304 61 97

e-posta : turkan.yildirim@sbu.edu.tr

Anabilim Dalımız 2021 yılında Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde kurulmuş olup, 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı itibari ile öğrenci alımına başlamıştır.