Ana Bilim Dalı hakkında kısa bilgi ve lisansüstü program genel amaçları,

İleri sosyal hizmet bilgi beceri değer ve uygulama tecrübesine sahip, ulusal ve uluslararası düzeyde toplumsal sorunlara müdahale edebilecek, araştırma ve uygulama projelerini hayata geçirebilecek donanımda akademisyenlerin, profesyonellerin ve uygulayıcıların yetiştirilmesi vizyonuyla SH alanında uzmanlaşmış insan gücü ihtiyacına cevap verilmesi, böylece toplumsal sorunlara

müdahalede akademik çalışmalarla uygulamanın birbirini tamamlamasına olanak sağlanmasıdır.

Ana Bilim Dalının fiziki konumu,

Eğitim öğretim faaliyetleri Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi yeni binasında, binanın derslik, amfi, aynalı görüşme odası, toplantı odaları ve bunun gibi fiziki imkanlarından yararlanılarak yürütülmektedir.

ABD çalışma konuları;

-Birey ve ailelere yönelik sosyal hizmet müdahalesi

-Gruplarla sosyal hizmet

-Toplumla çalışma ve toplum organizasyonu

-Klinik odaklı sosyal hizmet

-Sosyal hizmet politikası

-Sosyal hizmette bilimsel araştırma yöntemi

Prof. Dr. Nurdan DUMAN

Ana Bilim Dalı Başkanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gülhane Külliyesi

Emrah Mah. 06018 Etlik, Keçiören, Ankara

Telefon: 0312 304 6191

eposta : nurdan.duman@sbu.edu.tr

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, 15 Nisan 2015 tarih ve 29327 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması EK-3 Hakkında Kanun" ile kurulmuş ve Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane Kampüsü'nde (Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü) faaliyete başlamıştır. “Sosyal Hizmet” Lisans Programı; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlı olarak eğitim - öğretim sürdürmektedir. Sosyal Hizmet bölümümüz ilk kez 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın kararı ile öğrenci almıştır. “Sosyal Hizmet” Lisansüstü Programları; 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın onayı ile açılmıştır.