Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanlığında yürütülen yüksek lisans eğitim programının temel amacı Sportif Performans alanında, belirli bir bilgi ve beceri birikimi edinmesine ek olarak, etik ilkeler çerçevesinde bilimsel araştırma yapabilen, bilgiye erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneği kazanan öğrenciler yetiştirmektir.

Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı Üniversitemizin afiliye hastanesi olan Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi içinde yer almaktadır.

ABD çalışma konuları; sağlıklı yaşam ve egzersiz, ergojenik yardım ve dopingle mücadele, sporcu Performansına yönelik testlerin ölçümü ve değerlendirmesi ve sporcu performans artışını desteklemeye yönelik tedbirler’dir.

Dr. Öğt.Üye. Aydan Örsçelik
Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Vekili

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gülhane Külliyesi Emrah Mah. 06018 Etlik, Keçiören, Ankara

Telefon: 0312 304 2551………………

eposta : aydan.orscelik@sbu.edu.tr

Spor Hekimliği Bilim Dalı GATA Askeri Tıp Fakültesinde 01 Kasım 1986 yılında kurulmuştur. 1991 yılında Spor Hekimliği Bilim Dalı, Anabilim Dalı olarak yapılandırılmıştır. 2016 yılından iitibaren Üniversitemizin bünyesine geçmiştir.