Gülhane Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Dekanlığına bağlı olarak Etlik semtindeki Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Külliyesindeki öğrenci yerleşkesinde bulunmaktadır.

Fizyoloji insan vücudunun işleyiş mekanizmalarını konu alan bir bilim dalıdır. Bu amaç doğrultusunda Fizyoloji anabilim dalında üniversitemiz Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi ve Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine teorik ve pratik fizyoloji dersleri verilmektedir.

Ayrıca anabilim dalımız bünyesinde bulunan deney hayvanları laboratuvarında çeşitli konularda deneysel çalışmalar yürütülmekte olup aynı zamanda öğrencilere pratik dersler de verilmektedir.

Ana Bilim Dalı hakkında kısa bilgi ve lisansüstü program genel amaçları,

Ana Bilim Dalının fiziki konumu,

ABD çalışma konuları;

Prof. Dr. Mehmet ÖZLER

Ana Bilim Dalı Başkanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gülhane Külliyesi Emrah Mah. 06018 Etlik, Keçiören, Ankara

Telefon: 03123043602

eposta : mehmet.ozler@sbu.edu.tr

Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı 1980 tarihinde kurulmuştur. İlk Anabilim Dalı Başkanlığı görevi o dönemde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanlığında görevli Prof. Dr. Orhan ANDAÇ tarafından üstlenilmiştir. Daha sonraları Anabilim Dalı Başkanlığı görevini Gülhane Askeri Tıp Akademisi bünyesindeki öğretim üyeleri yürütmüştür. Halen Anabilim Dalı Başkanlığı görevini Prof. Dr. Mehmet ÖZLER yürütmektedir.