Enstitü Müdürü Mesajı

Prof Dr Onur Genç (10)

Prof. Dr. Onur GENÇ

Eğitim, yaşam için gereken yeterlilikleri edinebilmek için gerekli olan bilgi, tutum, davranış, donanım ve deneyimleri kazanabilme sürecindeki sonsuz çabadır. Bu çaba yaşamın her döneminde azalmadan devam etmektedir.
Teknoloji ve bilim dünyasındaki hızlı gelişmeler düşünen, araştıran, sorgulayan, fikir üreten, bilgi iletişiminde bulunan nitelikli insan gücünü gerektirmektedir. Toplumun ve dönemin ihtiyaçlarını doğru algılayan ve çözüm önerileri geliştirebilen nitelikli insan gücü güncel ve etkin şekilde planlanan ve uygulanabilen Lisansüstü Eğitimlerle sağlanabilmektedir. Lisansüstü eğitimlerle geliştirilen bilgiyi doğru üretebilme, etkin şekilde yayabilme, araştırma ve geliştirme çalışmalarıyla yaşama aktarabilme ülkelerin stratejik önem taşıyan konularıdır. Tüm ülkeler lisansüstü eğitimlere verdikleri önemi giderek artırarak teknoloji ve bilim dünyasında etkin şekilde yer almaya çalışmaktadırlar.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü, tarihinden aldığı güçle Sağlık Bilimlerinde en üst düzeyde Lisansüstü Eğitimlerin gerçekleşmesini sağlayarak, nitelikli ve etkin bilim adamlarını yetiştirmeyi amaçlamıştır.
2023-2024 Eğitim-Öğretim Döneminde, Lisansüstü Eğitimlerde yer alacak Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencilerimize, onların en iyi şekilde yetişmeleri için çaba harcayacak olan Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Değerli Öğretim Elemanlarına ve Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü personeline sağlık dolu başarılı bir eğitim-öğretim dönemi geçirmelerini diliyorum.