Temel Değerler, Özel Hedefler

Temel Değerler

Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim alanında öğretim üyeleri, öğrencileri ve idari personeli ile Sağlık Alanında ilkeli, yapıcı ve öncü bir enstitü olmak, kurum kültürünü koruyarak, etkin bir lisansüstü eğitim sunmayı temel değerleri olarak kabul eder.

Buna uygun olarak, köklü bir geçmişe sahip Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsünün temel değerleri;

• Eğitimde ve araştırmada mükemmeliyetçi,
  • Öğrenci odaklı,
  • Yönetimde demokratik ve katılımcı,
  • Etik değerlere sahip çıkan,
  • Temel hak ve özgürlükleri savunan,
  • Kamusal ve sosyal sorumluluk sahibi,
  • Mezunlarla bağını güçlü ve sürekli kılan,
  • Kurumsal mirasını sahiplenen ve kurum kültürünü sürdürülebilir kılmakta kararlı olarak ifade edilebilir.

Özel Hedefler

Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü eğitimle beraber sahip olduğu Araştırma Geliştirme ve Eczacılık Bilimleri Merkezlerinde bulunan imkân ve kabiliyetleri doğrultusunda geniş anlamda Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerini desteklemeyi hedefler. Lisansüstü eğitimdeki ve akademik çalışmalardaki altyapı zenginliğine önem verir bu yönde kurumsal anlamda kendini geliştirici hedefler koyar. Sağlık alanındaki gelişmeler ışığında yeni lisansüstü program açılmasına yönelik planlamalar yapar.